В Турция има закони, които ще ви накарат да се плеснете по челото 16.12 | 17:44

В курортния град Едремит, например, администрацията забрани на неженени двойки и ергени да влизат в парка

От iNews.bg

Когато пътувате до която и да е страна за първи път, е важно да изясните преди заминаването какво е разрешено от закона и какво не. На никого не е приятно, когато го глобят или го хванат от полицията поради незнание (което, между другото, не ви освобождава от отговорност).

В турските курорти сме свикнали да релаксираме в режим "ол инклузив" и "каквото искате". Необходимо е и познаването на местните закони, тъй като има доста любопитни и скандални забрани, които могат да навлекат главоболия.

Странни истанбулски правила

В Истанбул кметството забранява играта със снежни топки. 

Без смях

В едно турско село със закон е забранено да се шегува, в друго е забранено да се гледа телевизия, като последната забрана важи само за възрастни хора.

До парка - само с печат

В курортния град Едремит администрацията забрани на неженени двойки и ергени да влизат в парка.

Брак – само с кесия с пари

Ако все пак искате да стигнете до парка за женени, не регистрирайте брака си набързо в първото турско кметство - това не е вашето място. Изведнъж се озовавате в провинция Болу - чужденците, които решат да се оженят в тази област, ще платят такса от 50 000 до 100 000 турски лири. Лас Вегас е по-евтин...

Не минавайте през мюсюлманските гробища през нощта

Ако сте сомнамбул или фанатик на тема история, заключете се в хотел за през нощта и изхвърлете ключа през прозореца. Особено ако живеете в Елезиг. Там за нощни разходки из гробището ви глобяват с по-голяма сума, отколкото за загуба на ключа от стаята.

И без токчета

Ако сте момиче и ще се разхождате из Ефес, носете маратонки. Ходенето на токчета тук е забранено от закона.

Водещи

Най-четени