В миналото спирали ерекцията с изпражнения 31.01 | 21:17

Древните гърци и римляни ѝ противодействали с миши фекалии

От Ивайло Коралски

Попарващи ерекцията мазила от миши изпражнения е само един от странните факти, включени в книгата "Радостта от секса: похот, любов и копнеж в древния свят", която описва дивите, чудати и понякога варварски сексуални практики в гръцко-римската епоха, пише Daily Mail, цитирани от БТА.  

Авторката на книгата, 70-годишната Вики Леон, която се определя като "исторически детектив", разкрива, че е била шокирана, когато започнала да изследва интимния живот на хората, живели преди повече от 2000 години. 

"По онова време никой не се е определял като хетеро, хомо или бисексуален. Хората с готовност и без никакво чувство за вина са признавали различните сексуални удоволствия, които са си доставяли", казва Леон. 

Задълбочавайки се в проучванията си, авторката се е натъкнала на многобройни практики, обсебвали мъжете и жените през първи век след Христа.

За да научи повече за древните сексуални практики, Вики Леон е пропътувала хиляди километри от Калифорния до Италия, където е разговаряла с експерти, разглеждала е артефакти и е посетила различни археологически обекти.

Едно от любопитните пособия, описани в книгата й, е хлебното дилдо - приспособление от тесто, наподобяващо еректирал пенис.

"Производството" на секс-играчката е започнало в незнайна пекарна още преди Христа, когато майсторка с достатъчно време на разположение се е "заиграла" с тестото.

"Отдадена на похотливи блянове, тя е изобретила хлебното дилдо - първия екологичен продукт на секс индустрията. От този момент нататък самотните вдовици в Аркадия, незадоволените майки в Атина и дамите без партньорки на Лесбос са разполагали с близък "приятел" от типа направи си сам - дискретен и на разположение по всяко време", пише Вики Леон.

Авторката на книгата разкрива още, че някои свръхпотентни мъже в древността са имали нужда от анти-виагра, за да охладят постоянните си мераци. За целта те са прибягвали до мазила от миши изпражнения и огромни порции марули.

Леон разказва също, че най-шокиращите сексуални изпълнения, на които се е натъкнала в проучванията си, са тези на римския император Тиберий.

Водещи

Най-четени