Вече може да ходим по въздуха 07.11 | 17:56

Инсталацията „Върху пяната на времето и пространството“ създава илюзия на посетелите, че се разхождат във въздушното пространство

От Гергана Златкова

В Библията се казва, Иисус Христос е имал способността да ходи по вода. Ако посетите Милано обаче, ще ви се даде възможност да се разходите по нещо далеч по-интересно и вълнуващо – по въздуха.

Аржентински авангардист предлага инсталация за ходене по въздуха, при която посетителите стъпват върху големи полиетиленови платна, опънати на 20 метра над земята, пише в. Daily Mail.

Проектът е озаглавен "Върху пяната на времето и пространството" и е изложен до 3 февруари в италианския град Милано в залата "Хангар Биока".

Конструкцията е разположена на няколко нива, а общата й площ е от 1200 квадратни метра. Автор на арт произведението е 39-годишният аржентинец Томас Сарасено.

Целта е посетителите да останат с чувството, че ходят по въздуха. Всъщност инсталацията е замислена като детска игрална площадка за възрастни, наподобяваща донякъде надуваемите замъци за подскачане.

"Всяка стъпка, всеки дъх, променят конфигурациите на слоевете, върху които се стъпва, коментира авторът. А това е метафора за нашата обща взаимовръзка на Земята и с другите светове".

За по-голяма сигурност разходката е разрешена само за пълнолетни посетители, въпреки че за направата на инсталацията са използвани ултрасъвременни аеростатични материали, предоставени от специализирана фирма. Проведени са и безброй тестове, за да е сигурно, че не е опасна.

 

Водещи

Най-четени