Вземете си чичко под наем 16.09 | 21:15

В Япония набира популярност услуга за аренда на възрастни мъже

От Антония Михайлова

Японската дума "оссан" е доста груб епитет и означава "чичо" или "мъж на средна възраст". И ето че в Токио всеки може да си вземе под наем такъв "оссан".

Фирмата Ossan Rental е готова да предостави на вашите услуги господин не в първа младост само за 1000 йени (или 10 долара) на час, пише kotaku.com.

Това няма да е просто застаряващ японец, а 65-годишният бивш професионален бейзболист Микио Сенду (звезда от 1978 година) или 46-годишният бивш продуцент на модни ревюта Таканобу Нишимото. Сега двамата са просто "оссан" и може да се наемат срещу скромно заплащане.

Само да не си помислите нещо неприлично. Никакви интимни намеци или услуги. На официалния сайт на фирмата се обяснява, че оссан може да например да ходи с вас по изложби или да му изплаквате неволите от личния си живот, или просто да ви прави компания, да обсъдите с него идеите си, да чуете съветите му и така нататък.

При желание може дори да изпратите оссан в магазина или да го използвате за изпълнението на дребни поръчки по дома. А в случая със Сенду можете да го наемете да поставя автографи на стари бейзболни картички.

Питате колко често хората използват услугите на агенцията? Според данните, публикувани на сайта Ossan Rental, през август са изпълнени 50 поръчки. 70% от потърсилите услугите на оссан са жени, а броят на постоянните клиенти расте.

Водещи

Най-четени