Вижте защо голяма част от японците са принудени да спят по земята (СНИМКИ) 16.02 | 13:39

Не е лесно да спиш в страната на изгряващото слънце

От Христо Узунов

Япония - страната на изгряващото слънце, на високите технологии и на хората с изчаластрено съзнание. Колкото и добре да познаваме тази страна, тя винаги ще ни удивлява с нейните странности. Просто животът там тече в друг смисъл и с други правила.

Един от всеизвестните факти за японовите хора, е че те са пълни работохолици и не само по желание, но и по традиция, прекарват дълги и изнурителни часове по работните си места. Често японците се трудят повече от осем часа на ден, а една от причините е тяхната традиция, според която не е учтиво да си тръгват преди началника от работа. А началникът, както се досещате, извънредно рядко приключва със задълженията си уречения за това час. и бум-тряс, още 3-4 часа работа.

Този работохолизъм, съчетан с факта, че голяма част от трудещите се живеят на дълги разстояния от местоработата си, води до странното явление, навсякъде из улиците на японските градове да се срещат спящи хора. Като разстреляни - кой където го е съборила умората. В повечето страни подобни гледки навяват асоциации за алкохолици и бездомници, но не и в Япония. Там всичко това е нещо нормално.

Британският фотограф Ейдриън Стори, който живее в Токио е посветил един от своите фотопроекти на темата и всяка нощ излиза на лов за заспали японци, паднали жертва в неравностойната борба с високата производителност. Това са неговите снимки...

Водещи

Най-четени