Вижте защо не сте готов за баща 07.11 | 07:28

Издайническите знаци, че няма да се справите с отглеждането на дете

От Лазар Тодоров

Да направиш дете, не е като да го отгледаш. Второто изисква много по-голяма отговорност и стабилност на духа и нервите. А първото е по-скоро удоволствие, а понякога дори грешка. Определено перфектни родители няма, но има някои, които са по-добри от други, и такива, които никога не успяват да бъдат родители. То, от една страна, си е призвание, а от друга, е полагане на много усилия.

Това са няколко от знаците, които ще ви подшушнат, че вероятно няма да се справяте добре с бащинските задължения.

Егоист сте

Нормално е хората да мислят основно за себе си, но когато става въпрос за отглеждането на деца, ще се наложи да се отървете от егоистичния комплекс.

Само от вас зависи колко и как ще се промените, когато осъзнаете какво означава да отгледате дете.

Нетърпелив сте

Търпението е едно от най-важните неща, които трябва да имате, за да отглеждате деца. С годините човек се учи все повече да е търпелив. Ако непрекъснато започвате нови неща и така и не ги довършвате, защото не можете да дочакате резултатите, помислете дали можете да се справите с едно дете. Все пак търпението е признак и на зрялост.

Ако очаквате детето ви да поправи някоя ваша грешка

Това е грешно схващане, което обаче много родители приемат за правило. Децата не са ваши клонинги, отделни същества и не могат да изпълнят вашите мечти или да поправят някои грешки от миналото ви.

Останалите знаци вижте в Div.bg.

Водещи

Най-четени