Вижте любовния катинар на Мишел и Барак Обама (СНИМКА) 04.02 | 14:42

Френски художник успя да спаси ценната вещ

От iNews.bg

Френският художник Филеас Льо Клеатьор успя да спаси една изключително ценна вещ, ако може да се вярва, че е истинска. Става въпрос за любовния катинар на доскорошното първо семейство на Съединените американски щати, пише Business Insider.

Откъде се е сдобил творецът с катинара?

През 2014 г. местните власти решиха да премахнат катинарите от прочутия парижки мост Pont des Arts. Причина за това стана фактът, че загрозявали пейзажа. Но по-важната причина бе това, че се бяха събрали повече от един милиона броя, които прибавиха 45 тона към теглото на моста. За да се избегне сериозната опасност парапетът да рухне, властите започнаха да режат катинарите.

Художникът успял обаче да спаси 800 от ценните любовни вещи. Започнал да ги снима и да ги публикува в социалните мрежи с надеждата някой да си ги познае и потърси.

МИШЕЛ И БАРАК

Катинарът на Мишел и Обама попаднал в полезрението на Клеатьор преди няколко дни. На него пише "Мишел и Барак. Вечна любов". Дали обаче е автентичен знаят само бившият президент на САЩ и половинката му. Двамата са ходили в Париж през 2009 г.

Водещи

Най-четени