Вижте местата, където хората не могат да оцелеят повече от няколко часа (СНИМКИ) 10.01 | 09:41

Не бихте искали да попадате там

От Христо Узунов

По света има толкова много прекрасни места за живеене. Безкрайни плажове заливани от лазурно сини води, планински върхове изпълнени с аромат на билки и птичи песни и още, и още... Както винаги обаче, дуализмът на природата се обажда и редом с приятни местенца, съществуват и такива, на които всяка минута живот е борба на смърт. Вижте, кои са най-неподходящите и сурови места за живеене според метеорологичното списание "Weatherwise"

Оймякон, Република Саха, Сибир

Неголямото село Оймякон е практически най-студеното населено място на планетата. Средната нощна температура през зимата достига до -45° C. Затова пък лятото всичките 500 жители на селото се потят при 30° С. Зимата земята е твърда като камък и за да бъде изкопан гроб са нужни цели три дни. Никакви земеделски култури не могат да бъдат отглеждани тук постоянно, но местните са свикнали с условията - единственото училище в Оймякон затваря врати само когато температурите паднат под -52°.

Остров Буве

Принадлежащ на Норвегия, това е най-отдалеченият остров на света. Най-близко, на 1500 км до него се намира Земята на Кралица Мод, в Антарктида. Под острова има угаснал вулкан, а 90% от повърхността му е скована от ледници. Островът е напълно необитаем и няма дори едно място подходящо за кацане на вертолет. Само пингвините, живеещи сред каменистите плажове и ледове са способни да издържат на целогодишните минусуви температути, които царят там.

Останалите места от списъка, можете да проверите на Div.bg

Водещи

Най-четени