Вилнеещи шимпанзета подлудиха зоопарк 13.07 | 14:33

Двама души са пострадали в паниката

От Елена Кирилова

Пет шимпанзета избягаха от клетките си в зоопарк в Германия и предизвикаха истински хаос сред посетителите, съобщава Daily Mail.

Животните са използвали стълба, чрез която са успели да достигнат до клоните на дърво, а след това са се прехвърлили в посетителската част на парка.

По същото време в зоологическата градина, която се намира в Хановер, е имало около 2500 души.

Докато шимпанзетата са се радвали на живота от другата страна на оградата, петгодишно момиче и възрастен мъж са пострадали в паниката, тъй като персоналът е евакуирал набързо гостите.

27 полицейски коли са се включили в преследването на животните, за да помогнат за насочването им обратно в клетките. Шимпанзетата често са агресивни и са познати с изключителната си сила. Те са способни да убият човек за секунди, ето защо персоналът реагирал мигновено на заплахата.

Бегълците били преследвани от дресьори и други работещи в зоопарка, които били въоръжени с лютив спрей.

"В първия момент стана тихо, а после всички изпаднаха в паника”, разказва посетител.

Петгодишното момиченце е паднало, докато е тичало към изхода, но нараняванията му не са сериозни. На възрастен мъж е оказана медицинска помощ, след като се е заключил в тропическата къща на зоопарка, в която температурата достига 100 градуса.

Четири от петте избягали шимпанзета установили, че свободата не им харесва достатъчно и се прибрали обратно в клетките. В момента се разпитват очевидци, които да разкрият какво точно се е случило.

Водещи

Най-четени