Влюбените в Париж ще заключват любовта си в селфита 11.08 | 20:10

Кметството на града призовава двойките да заменят "катинарите на любовта"

От Цанка Донкова

Влюбените в Париж да заключват любовта си в селфита, вместо в традиционните за френската столица "катинарите на любовта". Такава кампания подеха от градската управа, съобщава FP.

"Катинарите на любовта", които двойките влюбени масово слагат по парапетите на мостовете с цел да скрепят съюза си, след което хвърлят ключа в реката, се появиха за първи път в Париж през 2008 г.

По мостовете вече има информационни лепенки, които подсещат влюбените да си направят селфита, и след това да ги публикуват в създадения за целта интернет сайт (lovewithoutlocks.fr) или в Twitter.

Това е първият елемент от по-глобален план на действие, чрез който общината иска да обясни, че катинарите вредят на парижкото културно наследство и не са идеален символ на любовта.

През юни елемент от решетката на прочутия парижки Мост на изкуствата рухна под тежестта на "катинарите на любовта". Тогава се наложи се полицията да евакуира туристите, а достъпът до моста беше блокиран с бариера, която и досега не е премахната, допълва БТА.

Водещи

Най-четени