Внимание! Важните решения се взимат на приглушена светлина 22.02 | 19:40

Това установиха учени от университета Торонто-Скарбъро

От Надежда Стоянова

Не, не става въпрос за романтични решения. Вярно е, че приглушената светлина се свързва именно с интимни преживявания, според специалистите обаче тя е най-подходяща за важните въпроси. 

Това показаха резултатите от излседване на учени от университета Торонто-Скарбъро. Според тяг човешките емоции, без значение дали положителни, или отрицателни, стават по-интензивни от ярката светлина. А както знаем, силните емоции понякога ни карат да реагираме доста първосигнално.

"Ярката светлина усилва първоначалната ни емоционална реакция към различни стимули, включително продукти и хора", заяви Алисън Цзин Сюй от университета.

Обяснението е в това, че ярката светлина се приема като топлина, а тя от своя страна отключва емоциите ни. Според данните от други проучвания пък в слънчевите дни хората са много по-големи оптимисти. Ясно е, че хубавото време подобрява настроението, но странното е, че това влияе и на услужливостта, пише БТА.

"Мрачните дни могат да причинят сезонни психични разстройства. Повечето ежедневни решения се взимат при ярка светлина, но приглушаването й може да помогне на някои хора да стигнат до разумни решения и да постигнат по-лесно споразумения", допълва още специалистът.

Най-четени