Внимание! Еротика в изложбата 23.05 | 09:27

„Love Is What You Want” е личната изповед на британска художничка

От Иванка Савкова

Трейси Емин, наричана "непоносимото дете" на британското изкуство, прави изложба, която обаче изисква строг родителски контрол, съобщава Ройтерс.

Организаторите алармират, че всички посетители под 16-годишна възраст трябва да имат възрастен придружител ако искат да разгледат творбите от изложбата "Love Is What You Want", която е открита в галерия "Hayward" в Лондон.

Самата Трейси Емин счита тази експозиция за "най-голямото придвижване в своята кариера". Емин е на 47 години, съвременен автор на автобиографично изкуство. Тя е представител на т.нар. "Млади британски артисти". Вероятно единственият  от тази група художници, който е по-скандален от нея, е Деймиън Хърст.

Творбите на Емин са подредени в общо пет зали в галерията и включват еротични картини, скици, еротични текстове, фотографии, филми, скулптури, колажи и други предмети, разкриващи най-личните емоции и мисли на авторката.

В изложбата е включен и филмът "How it feels" от 1996 г., в който Трейси открито разказва за личните си преживявания след прекратяването на две бременности, както и за това, което тя нарича "период на емоционално самоубийство".

Изложбата ще бъде отворена за посетители в лондонската галерия до 29 август.

 

Водещи

Най-четени