Внимание! Заливат ни с китайски презервативи менте 22.02 | 12:58

Специалистите твърдят, че са изключително опасни

От Надежда Стоянова

Страната ни отдавна е залята с какви ли не китайски стоки – дрехи, обувки, техника със съмнителни качества. Оказа се, че от азиатската страна по посока Балканския полуостров вече изпращат и фалшиви презервативи. Кондомите се продавали в малки родни магазинчета, като цената им на едро е около 50 стотинки.

Специалистите обаче алармират, че те са изключително опасни. И проблемът при тях не е само, че няма да ни предпазят от нежелана бременност, а в това, че могат да ни докарат нещо далеч по-опасно. Те са пълни с голямо количество неясен лубрикант и като допълнение се късат много по-лесно от истинските, пише "Монитор".

Кондомите всъщност имитират популярна марка и затова кутийките им са почти същите като на оригинала. Все пак си спомняме идейки китайски марки като Adibas и Rebok, така че не е никаква изненада, че отново използват визуална измама. В случая с презервативите изобретателите на ментето имитират почти всички надписи и картинки, само че качеството на картона, както и на печата е по-ниско.

Последната хваната пратка е била на стойност 2000 долара и включвала 6000 бройки. Засега обаче от полицията не поясняват как точно презервативите са били внесени, но не е изключено да е станало и в ръчен багаж. По данни на органите на реда китайските кондоми са стигнали и до други европейски държави, че дори и до САЩ.

"Освен че са опасни за здравето, може да се окаже, че не могат да ви предпазят от нищо, защото структурата им по-лесно се нарушава", обясниха запознати.

Водещи

Най-четени