Внукът на Ким Чен-ир ще учи в Босна? 29.09 | 07:29

Името му фигурира в списъците на колеж в Мостар

От Олга Андреева

16-годишният внук на севернокорейския лидер Ким Чен-ир е записан да учи в международен колеж в Босна. Ким Хан-сол, чийто баща Ким Чен-нам е големият син на севернокорейския ръководител, фигурира в списък от 72-ма ученици в колеж в Мостар към мрежата Колежи на обединения свят.

Според в. "Вечерни лист", цитиран от БТА, информацията е получена от родители на ученици. Говорителката на колежа Мери Муса отказа да коментира въпроса, но и не опроверга информацията във вестниците.

Вестник "Дневни аваз" пише, че Ким Хан-сол е подал молба за учебна виза в посолството на Босна в Пекин и още не е пристигнал в Босна.

Не можем да кажем предварително дали ще бъде издадена виза на този севернокорейски гражданин, е посочил пред "Дневни аваз" представител на босненска правителствена агенция, отговаряща за въпроси, свързани със статута на чуждестранни граждани.

Колежи на обединения свят е международна мрежа от средни училища, открита за ученици от различни националности, често от бивши зони на конфликт и насърчава междукултурните връзки.

Колежът в Мостар е открит през 2006 г. Град Мостар бе арена на бурни стълкновения между сърби, хървати и мюсюлмани по време на войната в Босна (1992-95).

Водещи

Най-четени