Връзка в офиса? Защо не? 18.02 | 13:00

Можете да имате романтични отношения на работа. Вижте как

От Ралица Стоянова

Тъй като прекарваме голяма част от времето си на работа, е нормално повечето от колегите ни да ни станат приятели... а някои от тях нещо повече.

Въпросът подходящо ли е да имаме авантюра, флирт или връзка на работното място е тормозел в даден момент всеки, който има привлекателни колеги/жки.

Какво говори статистиката?

39% от служителите в САЩ са излизали на среща/-и със свой колега и 30% от тях дори са стигнали до брак, сочи проучване на американския сайт за търсене на работа CareerBuilder. 

Различни други изследвания пък показват, че статистически вероятността да се почувстваме привлечени от някого, който работи в същата компания, е много висока. Което е лесно за обяснение, тъй като на подсъзнателно ниво най-силно впечатление ни правят хората, които до някаква степен са своеобразно наше отражение – и външно, и вътрешно. Такива хора ни създават усещането за приемственост, разбиране и сигурност.

Ето защо, противно на тезата, че противоположностите се привличат най-добре, според експертите създаваме най-трайни отношения с хора със сходни на нашите интереси. Което автоматично се отнася и до сходната професионална среда.

Ако и вие сте от тези 39%, които биха искали да имат повече от професионални отношения с колега, вижте съветите на Econ.bg как имате връзка в офиса, която да не пречи на кариерата ви.

Водещи

Най-четени