Всеки сервитьор се е сблъсквал с един от тези проблеми 17.11 | 17:51

Рисковете на професията

От iNews.bg

Професията на сервитьорите не е никак лесна, даже бихме казали, че си е доста стресираща. Самият факт, че им се налага да работят с гладни и жадни хора, които в повечето случаи са нервни и си го изкарват на тях, е достатъчно натоварващ.

Нека заедно да видим 13 от проблемите, с които хората, работещи като сервитьори, неизменно се сблъскват.

1. Клиенти, които ги игнорират

"Добър ден. Ето ви меню. Искате ли нещо за пиене, преди да разгледате?" Никакъв отговор. Сервитьорът понечва да си тръгне и бива залят от въпроси и поръчка на една бира. Ъъъ, още една? Какви бири имате? Нека са три направо. Има ли наливна? ЧЕТИРИ!...

2. Трябва винаги да са учтиви

Независимо какво им се е случило и независимо, че голяма част от клиентите се държат с тях като с някакви слуги, сервитьорите трябва винаги да са учтиви. Крайно нечестна ситуация.

3. Готвачите им се карат

За почти всичко. Ако клиентът първо си поръча картофки, после две кюфтета и накрая още едни картофки с кюфте, защото е останал гладен, гневът на готвача се стоварва директно върху сервитьора. Който е напълно невинен.

4. Клиенти, които не могат да се разберат за сметката

Поискали са да си платят и половин час не могат да преценят кой колко трябва да даде. Сервитьорът минава няколко пъти, а те още броят стотинките, които след това, ЕСТЕСТВЕНО, се изсипват по пода.

5. Никакъв или много малък бакшиш

Да, наистина повечето сервитьори изкарват солидна част от парите си от бакшиши и когато видят, че при сметка 49.40 лв., са им оставили 50 лв. и им казват "мерси", не са особено щастливи. И то при положение, че са се постарали.

Всички ежедневени проблеми на сервитьорите ще откриете в Div.bg.

Най-четени