Всички искат Джоан Роулинг за учителка 19.09 | 09:53

Някои ученици са съгласни и на Кейт Мидълтън

От Олга Андреева

Авторката на поредицата бестеселъри за Хари Потър Джоан Роулинг беше определена за перфектната учителка в класация на ученици, съобщи Digital Spy.

В проучване, изготвено от Times Educational Supplement, Роулинг е получила най-много точки. Високи резултати са получили и британската певица Черил Коул, както и Кейт Мидълтън, която от април е женена за принц Уилям.

Джоан Роулинг е създателка на известната поредица за Хари Потър, която включва седем книги, преведени на 67 езика и продадени в близо 400 милиона копия по целия свят.

През 2008 г. в класацията на богатите хора на Times Роулинг е поставена на 144-о място с имуществото си от 560 млн. лири стерлинги и на 12-о сред най-богатите жени на Великобритания.

Английската писателка е и първият човек в света, спечелил над 1 млрд. долара само от писане на книги. Само през 2008 г. печели около 300 млн. долара.

Джоан е родена през 1965 година във Великобритания. Има по-малка сестра и три деца, две от брака ѝ с д-р Нийл Мъри, за когото се жени през 2001 г. 

Водещи

Най-четени