Гавра с женското тяло в провокативна видео игра 16.01 | 15:10

Специалното издание на предстоящата Dead Island Riptide съдържа разкъсано женско тяло с огромен бюст

От Ивайло Коралски

Специално издание на предстояща видеоигра разбуни духовете във Великобритания и Европа като цяло.

Въпросната е Dead Island Riptide, а споменатото специално издание съдържа фигура на разчленено тяло на жена, която е меко казано надарена от природата.

30 сантиметровата скулптура на торс ще се продава заедно с играта.

Веднага след обявяването на изданието женски организации скочиха срещу продукта с обяснението, че подобна скулптура е гавра с женското тяло. Обвиненията са и за твърде сексуалното излъчване на фигурата.

На самото издание има предупредителен печат, с надпис, че съдържанието може да обидно за някого и не е подходящо за лица под 18 години.

Dead Island Riptide е екшън ролева игра със зомбита, чиято първа част продаде на PlayStation 3, Xbox 360 и PC повече от 3 милиона копия.

Малко след разразилата се врява около изданието "Зомби захапка", издателят Deep Silver излезе с официално становище по случая:

"Приемете нашите дълбоки извинения, за евентуалните обиди, причинени от "Зомби захапка" изданието на Dead Island Riptide, предназначено за Европа и Австралия. Като много други гейминг компании, Depp Silver има много офиси в много държави и това е причината различни версии да се появяват в магазините на САЩ, Европа, Австралия и Азия.

За Европа и Австралия решихме да пуснем лимитираното издание "Зомби захапка", което съдържа разчленен торс на женско зомби, което много от нашите фенове са виждали многократно в първата част на играта.

Искрено съжаляваме за направения от нас избор".

Провокативната фигура в пълен размер, можете да видите сега:

87b3a1d8-6a71-0a19-59c5-dc71e689ee9d

Водещи