Германците борят талибаните в Афганистан с магаре 10.11 | 13:57

Немските войници използват Херман за превоз на снаряжение и амуниции

От Георги Тотев

Интересен "войник" придава колорит на немския контингент в северен Афганистан. Сред членовете на германската армия се подвизава и магарето Херман, което освен, че помага на войниците, разнообразява и живота им на бойното поле, съобщава DPA.

Военните закупили животинката от местния пазар за сума, близка до 70 евро. Първоначалната идея била Херман да помага на армейците с преноса на амуниции и оръжия през оризовите полета в нестабилния регион Чар Дара. С течение на времето обаче магарето се превърнало във верен другар на войниците, които признават, че с удоволствие се грижат за дългоухия си домашен любимец.

"Страшно се забавлявам, когато се грижа за магарето. Херман внесе една много желана промяна в нашия лагер. Освен това той служи вярно на родината", шеговито споделя лейтенант Михаел Л.

Магаренцето обаче не е единственият спътник на германските войници. В лагера на немската армия в Кундуц живеят още и две кучета, които войниците прибрали от улицата. По-малкото от двете животинчета - еднооко пале, дори вдъхновило бойците за име на един от разузнавателните им постове, наречен Auge Eins, или Око Едно.

Водещи

Най-четени