Гигинският манастир със собствена марка колбаси 27.04 | 19:48
Досега манастирът произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене

Собствена марка колбаси от биволско месо подготвя Гигинският манастир "Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян", съобщиха от Светата обител за БТА.
Първите салами и луканки ще бъдат показани на 2 май по време на предстоящия екопанаир край Светата
обител. Тогава манастирски братства от страната, Сърбия и Атон ще покажат своя екопродукция.
Досега Гигинският манастир произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене. Освен сушени колбаси, Светата обител ще произвежда и сурови, както и два вида кайма.
От тази година в полето до манастира се сади и жито за стадото биволи, което е сред най-големите у нас. Монасите продават и собствена марка манастирско вино.
Водещи
-
Две жилища в Свищов пропаднаха заради свлачище
Евакуирани са жена и петчленно семейство
08.10 | 17:30
-
Спират достъпа до "Елените" отсега - в 17:00 ч. за цяла нощ
Екипи на МВР ще пазят вилното селище
08.10 | 17:00
Най-четени
-
ППС: Не тръгвайте към планините! 2
Планинските спасители отново напомнят на туристите да следят актуалната прогноза за времето,...
08.10 | 11:30
-
Промените в образованието влизат на първо четене в парламента
Сред основните предложения, които предизвикаха бурни реакции от родители и организации, са...
08.10 | 09:30
-
Полиция влезе в сградата на Община Несебър
В района се наблюдава засилено присъствие на униформени
08.10 | 15:40