Гигинският манастир със собствена марка колбаси 27.04 | 19:48
Досега манастирът произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене

Собствена марка колбаси от биволско месо подготвя Гигинският манастир "Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян", съобщиха от Светата обител за БТА.
Първите салами и луканки ще бъдат показани на 2 май по време на предстоящия екопанаир край Светата
обител. Тогава манастирски братства от страната, Сърбия и Атон ще покажат своя екопродукция.
Досега Гигинският манастир произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене. Освен сушени колбаси, Светата обител ще произвежда и сурови, както и два вида кайма.
От тази година в полето до манастира се сади и жито за стадото биволи, което е сред най-големите у нас. Монасите продават и собствена марка манастирско вино.
Водещи
-
Осем задържани за разпространение на наркотици в София
Иззети са над 2 кг фентанил, марихуана и кристали
09.08 | 15:00
-
Голям пожар гори край Сунгурларе, евакуираха всички от Дом за възрастни хора
Огънят е извън контрол, военните пращат хеликоптери
09.08 | 14:00
Най-четени
-
Левон Хампарцумян каза докога да не пипаме Бурканбанк
И преди, и след еврозоната с парите от бурканите по закон можем да платим всичко
09.08 | 11:00