Гигинският манастир със собствена марка колбаси 27.04 | 19:48
Досега манастирът произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене
Собствена марка колбаси от биволско месо подготвя Гигинският манастир "Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян", съобщиха от Светата обител за БТА.
Първите салами и луканки ще бъдат показани на 2 май по време на предстоящия екопанаир край Светата
обител. Тогава манастирски братства от страната, Сърбия и Атон ще покажат своя екопродукция.
Досега Гигинският манастир произвеждаше само млечни продукти - биволско кисело мляко и сирене. Освен сушени колбаси, Светата обител ще произвежда и сурови, както и два вида кайма.
От тази година в полето до манастира се сади и жито за стадото биволи, което е сред най-големите у нас. Монасите продават и собствена марка манастирско вино.
Водещи
-
Атанас Атанасов: Управляващите незабавно да спрат всички процедури за смяна на шефовете на спецслужбите
Ако излязат повече хора, ще поставят въпроса за властта, смята той
30.11 | 17:40
-
Гръцки фермери планират блокади на пътища в цялата страна
Протестите се очаква да се разпространят в цяла Гърция
30.11 | 17:00
Най-четени
-
Държавата започва строителство на нови полигони за обучение на млади шофьори
Парите за тях ще дойдат от фонда за безопасност на движението
30.11 | 11:20
-
Асен Василев в столично заведение пее песен пародия на ска група ВИДЕО
"Кой разпореди бюджета?"
30.11 | 10:20