Гоблини нападат ученици в Зимбабве 31.10 | 21:17

Четири учебни заведения хлопнали кепенци

От Антония Михайлова

Начални и средни училища временно прекратиха занятия в зимбабвийската провинция Южен Матабелеленд. Причината е, че учениците им неведнъж били подлагани на нападения от гоблини. Затворени са четири училища, пише AllAfrica.com.

Постановление за временното прекратяване на работата на учебните заведения било предприето след серия атаки на страшни същества. Според местния старейшина сред децата настъпила паника и било невъзможно да се продължат уроците. За първите нападения станало известно през август тази година и много родители още през октомври престанали да пускат и да водят децата си на занятия.

Възобновяването на учебния процес още не е оповестено. Директорът на едно от затворените училища уведомил министерството на образованието за произшествията. Педагозите се консултират със старейшините и ще решават как да действат по-нататък. Пазителите на традициите смятат, че гоблините са признак на това, че в региона се практикува магьосничество.

Повечето жители на Зимбабве вярват в съществуването на нечисти сили, включително в гоблини.

Временното затваряне на учебните заведения, свързано с нападения от такива създания, далеч не е единственият подобен инцидент. През това лято медицинският персонал от клиника в Зимбабве престанал да ходи на работа, обяснявайки, че по пътя върху тях се хвърляли гоблини.

Водещи

Най-четени