Готови ли сте за града на киното 11.07 | 17:44

Нов увеселителен парк отваря врати в Италия

От Лазар Тодоров

В италианската столица Рим скоро феновете на Седмото изкуство ще се радват на първия град на киното. Там отваря врати тематичен парк на име "Чинечита уърлд". Това ще се случи на 24 и 25 юли. Досега той е бил посещавам единствено от журналисти и VIP гости.

Атракцията се разполага на площ от 25 хектара и се намира южно от Рим. Вдъхновен е от филмовите студия "Чинечита" в Рим. В новия парк има 20 атракциона, както и 4 киносалона. Изграждането на увеселителния парк е отнело 4 години, като за него са ползвани услугите на видни италиански кинодейци.

Един от главните "актьори", участвали в създаването на парка, е Данте Ферети, който е отличен с 3 награди Оскар. Той се вдъхновил от редица филми като "Кабирия" (1914) и "Бандите на Ню Йорк" (2002). Мориконе създал "музикалната пътека" за една от секциите на парка - Дивият  запад, която пресъздава декорите на популярни спагети уестърни. 

Разбира се, не е забравен Древният Рим. Руини са послужили като рамка за воден атракцион, а както подчерта директорът на парка Емануел Гу, целта е да се напомни за исторически морски битки. 

"В парка са пресъздадени много филми, но вниманието не е фокусирано върху нито един от тях. Предлагаме фантазии, но даваме възможност на посетителите да помечтаят. Тук всеки може да направи някакви асоциации",  отбеляза Гу.

Водещи

Най-четени