Готови ли сте за края на света? 13.12 | 20:13

В Северна Италия се застраховат с бункери-вили, където да се спасят

От Кремена Бедерева

Учени и духовници може и да уверяват, че няма да настъпи Апокалипсисът, но хората предпочитат да се презастраховат, пише в. "Кориере дела сера".

И докато едни се раждат в 12.12 ч. на 12 декември след продължило около 12 часа раждане, то други мислят как да оцелят на 21.12.2012 г.

В северните части на Италия например от една година се строят антиапокалиптични бункери.

Хит в тази насока е бункерът-вила на адвокат от град Падуа. Става дума за малка крепост, обособена под падуанската вила на адвоката, която можела да го предпази от настъпването на края на света.

Бункерът-вила струвал на юриста 50 хиляди евро и вътре той, съпругата му и тяхното дете, можели да оцелеят шест месеца, без да се подават навън. Бункерът е вкопан на три метра дълбочина, има отделни стаи, кухня, баня и тоалетна. Всичко това се простира на площ от 60 квадратни метра.

В северна Италия имало построени десетки подобни бункери, разкрива Леонардо Реморини, тоскански предприемач и шеф на фирмата Матек секюрити, специлизирала се в антиапокалиптичните бункери, допълва БТА.

Бизнесменът лично не вярва, че на 21 декември ще свърши светът. За онези, които са пропуснали да ползват услугите на фирмата и не са си построили личен бункер, агенция за недвижими имоти във Венеция предлага красива вила в градчето Фиесо д'Артико, оборудвана със зала за билярд, с бар и с противоатомно убежище. Цената й е 1,3 милиона евро.

Водещи

Най-четени