Готови ли сте за най-лошия ден в годината? 20.01 | 09:27

За да се справите с депресията, носете цветни дрехи

От Надежда Стоянова

Ако от сутринта изобщо не ви върви, все обръщате разни неща и се връщахте няколко пъти до вкъщи, не се чудете каква е причината. Ето че дойде и най-лошият ден в годината – 20 януари, или така нареченият "син понеделник".

За да се справите с каръка днес, специалистите съветват да заложите на по-ярки цветове в дрехите си. Всъщност няма да ни навреди да го правим и в другите дни.

Британците определят за най-депресиращ всеки трети понеделник през януари. Смята се, че сред основните причини за тази концентрация на негативна енергия са времето, увеличените дългове след празниците в комбинация с лошия хранителен режим и други вредни навици. А целта на отбелязването на датата е насърчаването на дискусията за психичното здраве на хората и това как могат да се преборят със стереотипите.

"Просто призоваваме да носите цветни дрехи в най-сивия ден от годината", казва д-р Лаура Дейвидсън от Центъра за психични изследвания във Великобритания.

И макар че препоръките са да заложим на шарени тоалети, по-голямата част от британците, откъдето всъщност тръгва отбелязването на датата, смятат да заложат на по-тъмните дрехи. Това обаче само показва, че хората се нуждаят от спешна промяна, защото черните дрехи не говорят непременно за професионализъм. Можете да изглеждате делови и в по-свежи нюанси.

Водещи

Най-четени