Гръм в рая. Кит изхвърля пламъци 06.12 | 20:29

Илюзията се вижда под определен ъгъл, когато слънцето залязва

От Владислав Рашков

Ако не сте виждали кит, който изпуска огън от носната си дупка, ще трябва да потърсите подходящия ъгъл, от който да погледнете феномена. Това е така, защото става въпрос за илюзия.

Измамата се получава, когато слънчева светлина се пречупи през струя вода, която китът изхвърля от носната си дупка. Ефектът е огненооранжева мъгла.

За перфектната снимка Марк Търнър прекарва дни в Петербург, щата Арканзас в чакане на перфектния момент, идеалния ъгъл и подходяща светлина, в които водата и светлината ще се слеят в огнена пара.

Марк разказва за разходката, която направил с 82-годишния си баща:"Бяхме с професионален фотограф, който ни беше екскурзовод. Още първия ден той ни каза, че съществува такова явление, като уточни и на какво се дължи това. Веднага разбрах, че трябва да направя снимка на този феномен", разказва Търнър.

Той разказва и как бил готов да приключва вечерта, когато три кита се появили в езерото, на което били. Животни застанали във водата в подножието на залеза. "В момента, в който те изхвърлиха струята нагоре, можехме да видим ефекта от сливането със слънчевите лъчи. Колкото повече залязваше слънцето, толкова повече цветовете ставаха по-красиви и наситени", с възхищение споделя фотографа.

Впечатляващата снимка можете да видите тук.

Водещи

Най-четени