Гушкате се пред телевизора - пускат ви реклама на презервативи 09.12 | 11:04

Кабелни приемници ще имат сензори, с които ще разчитат дейността на зрителите

От Ралица Стоянова

Кабелните приемници на бъдещето ще ви дебнат, когато се гушкате с гаджето си пред телевизора, и автоматично ще ви пускат реклами за използването на презервативи, пише в. "Дейли мейл".

Американският кабелен доставчик Verizon е подал заявление за издаване на патент за подобно устройство още през май 2011 г. То включва сензори за движение, термична камера и микрофони.

Сензорите на приемника ще могат да разчитат дали хората пред малкия екран се хранят, усмихват, четат, спят, говорят, пеят, тананикат, чистят, свирят на музикален инструмент или извършват "някаква друга физическа дейност". Според всички тези ключови ситуации софтуерът ще може да подбира от каналите съответните подходящи сцени, които да бъдат вмъкнати в екрана, пише БТА.

Някои наричат новата разработка "кошмар за личния живот" на потребителя. Мнозина се опасяват, че с нея ще се сбъднат най-мрачните пророчества на Джордж Оруел, който в романа си "1984" предвиждаше, че цялото население ще бъде непрекъснато следено от властите чрез вградени в телевизорите камери.

Водещи

Най-четени