Да бъдеш Батман струва скъпо 01.08 | 10:05

Или по-конкретно - 682 млн. долара

От Петър Чернев

Батман - любимият супер герой, който бори злото с всички сили - сигурно всяко момче е искало да бъде като него. За да бъдеш Батман обаче не са достатъчни само смелост и силно изразено чувство за справедливост. Трябват и пари, много пари. 682 млн. долара, ако говорим в конкретни цифри.

От Econ.bg правят "разбивка" на тази сума. Оказва се, че колекцията от превозни средства на Черния рицар струва 80 млн. долара, като само Батмобилът е 18 млн. долара.

Годишната поддръжка на фамилното Имение Уейн (Wayne Manor) и на скривалището на Батман – Бат пещерата (Bat Cave) би струвала 37 хил. долара. Всъщност огромна част от всичките 682 млн. долара би отишла за повторното изграждане на имението и пещерата, които са изпепелени до основи в края на първата част на филма - "Батман в началото". Тяхното повторно построяване би струвало общо 600 млн. долара.

Годишната заплата на верния иконом Алфред е 230 хил. долара. Общо около 220 хил. долара пък биха стрували различните оръжия и джаджи на Човека прилеп.

Изчислява се, че за образованието си Човекът прилеп е платил 500 хил. долара. В цената се включва придобиването на няколко от различните инженерни степени, обучението за боравене със специални оръжия и свидетелството за управление на военен самолет.

Водещи

Най-четени