Да живееш 14 години със семейството си от манекени! (СНИМКИ) 06.03 | 19:03

Идеята на Сузан е да покаже, че хората могат да бъдат щастливи, дори като са сами

От Лазар Тодоров

Може би е малко странно да чуете, че жена живее сама в компанията на манекени. Обратно на това твърдение, Сузан Хайнтз се оказва съвсем нормална.Толкова нормална, колкото може да бъде един артист, предава Oddity central.

Сузан е арт директор на Starz Entertainment Group в Колорадо. Всеки ден в продължение на 14 години тя се прибира вкъщи при своето уникално семейство – нейният синтетичен съпруг Чоунси и не растящата й подрастваща дъщеря Мери Маргарет.

През годините Сузан пътува из Америка като изминава 16, 000 километра и се снима за спомен с пластичните си любими хора, като част от проекта й Life Once Removed.

След многобройни разговори с майка й за това дали няма да се задоми, самата Сузан отговаря, че не може просто така да отиде и да си купи семейство. По-късно тя осъзнава, че всъщност може да го направи, когато очите й се спират на разпродажба на манекени.

Така започва любовната й история с Чоунси. Сузан решава да се снима с манекените, за да види как изглежда отстрани.

Ако разгледате снимките, ще видите, че на всички Сузан изглежда изключително щастлива. Тя наистина се наслаждава на това, без значение колко налудничаво изглежда.

Целта на проекта, с който се занимава арт директора е да напомни на хората, че може да има повече от една американска мечта. Никой не трябва да живее живот диктуван от обществото. "Аз имам правото сама да решавам как да изглежда живота ми", споделя Сузан.

Заснемането на снимките не е особено лесна задача. "Ако мислите, че е трудно да ходите на почивка със семейството си, то тогава опитайте да ходите на такава със застинали пластмасови кукли. Но това е част от изкуството. То не трябва да бъде лесно и това го прави заслужаващо внимание", допълва още Сузан.

Тя прави от 300 до 500 снимки на сесия, което може да отнеме часове. Идеята на Сузан среща различни отзиви. Някои хора са изумени, други шокирани или не спират да се смеят. Има ги и тези, които просто я подминават. "Имам нужда от публичното мнение. Карам хората да ми задават въпроси за това какво правя и защо го правя."

Ако случайно се чудите за любовния живот на Сузан, той е доста нормален. Тя е имала много гаджета, но никога не е искала да се обвърже сериозно с тях.

Всички снимки от проекта на арт директора Сузан може да разгледате в галерията.  

Най-четени