Да опаковаш за 60 секунди 13.12 | 12:46

Британските мъже опаковат коледните подаръци със скоростта на светлината

От Мартина Панайотова

Британско проучване установи защо коледните подаръци на мъжете в повечето случаи изглеждат така сякаш са пакетирани с хартия от кошчето за боклук - просто те не се стараят при опаковането и им отделят не повече от 60 секунди, съобщава БТА.

За разлика от тях поданичките на Нейно Величество са много по-старателни в тази стратегическа операция и отделят не по-малко от три минути за красивото обвиване на празничния дар под елхата. Не че това е кой знае каква изненада. Нежният пол е доста по прецизен в създаването на красиви и изискани визии, които да привличат погледа.

Една трета от анкетираните 2100 британци признали, че разкъсват подаръчната хартия за не повече от 10 секунди, а само една пета – че го правят много по-дълго, за да я запазят неповредена и да я използват за други празнични случаи.

Една трета от британките ще получат 20 или повече подаръка под коледната елха, докато една пета от мъжете ще бъдат зарадвани с пет или по-малко изненади.

Според представител на фирмата за сателитна навигация, която поръчала изследването, различният подход към опаковането и разопаковането на подаръците издава различните психически нагласи на двата пола.

От гледна точка на мъжете хартията е техническо препятствие, което трябва да се отстрани - важна е не тя, а подаръкът. Докато във вселената на жените всичко трябва да изглежда прекрасно от А до Я и именно поради тази причина влагат повече старание в амбалажа, като го украсяват с ленти и панделки.

Водещи

Най-четени