Да откажеш маса на шведската кралска двойка 21.08 | 15:23

Собственичка на германска кръчма не разпозна знатните си посетители и отказа да ги настани, защото заведението е било претъпкано

От Деляна Петкова

Собственичка на германски ресторант отказала маса на краля на Швеция Карл Шестнайсети Густав и на съпругата му кралица Силвия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Шведската кралска двойка била на частна визита в град Ладенбург. Кралица Силвия е германка по рождение и е родена в съседния град Хайделберг.

В Ладенбург знатното семейство поискало да обядва в ресторанта "При златната звезда". Точно този ден обаче заведението било претъпкано заради сватба и когато кралица Силвия поискала маса, собственичката Надин Шеленбергер ѝ отказала.

По-късно Надин разбрала за гафа си, но обяснила случилото се  с това, че не чете жълтите списания и не разпознала изобщо кралицата. Собственичката поднесе извиненията си на шведското кралско семейство, което не е коментирало инцидента.

В крайна сметка кралят и кралицата на Швеция похапнали пица на пазарния площад в града.

Подобна неприятност имаше и британският премиер Дейвид Камерън по време на почивката си в областта Тоскана в Италия, когато сервитьорка не го разпозна и отказа да сервира на него и на съпругата му Саманта капучино, принуждавайки го той сам да се обслужи от бара.

Водещи

Най-четени