Да плуваш заедно с делфините (ВИДЕО) 28.01 | 21:10

20-годишен норвежец измисли подводни ски

От Надежда Стоянова

Почитателите на водните спортове вече ще имат възможността да плуват с делфините в открито море, без изобщо да се изморяват. Това ще става с помощта на специални подводни ски.

Идеята за изобретението хрумнала на 20-годишния норвежец Саймън Сиверстен още през 2010 г. По време на пътуване в Средиземно море му се приискало да разгледа какво се случва под водата и се замислил как би могло да се случи, в случай, че нямаш водолазна екипировка. Така създал ските, които имат две крила, благодарение на които можете да завивате, да се преобръщате и дори да правите акробатични номера.

Приспособлението се закрепва към лодка, а скоростта, с която се движи "подводният скиор" е някъде между 4 и 7.5 км в час. Ако искате да опитате, няма да ви е излишно да си вземете една кислородна маска, иначе трябва често да излизате на повърхността, за да си поемате въздух.

Начинаещите в този нов спорт обикновено прекарват под водата секунди и стигат на дълбочина до около 3 метра. Създателят на изобретението обаче обяснява, че при повече тренировки може да започнете да се спускате и на по-дълбоко.

Водещи

Най-четени