Да похапнеш Уралски метеорит 23.02 | 17:24

В Челябинск подготвят сладкиши, кръстени на падналия метеорит

От Александър Бакалов

Челябинската компания "Патент груп" е подала заявка да бъдат регистрирани търговските марки на сладкарските изделия "Уралски метеорит", "Чебаркулски метеорит" и "Загадъчен метеорит", пише в. "Известия". 

Идеята за създаване на сладкарски изделия с такива имена споходила бизнесмените малко след падането на метеорита в  Челябинск.

Изданието отбелязва, че новите търговски марки по всяка вероятност ще бъдат регистрирани. Дори някои компании да притежават правата върху търговски марки с думата "метеорит", в дадения случай в названието присъства и втора дума. 

Опитите да се печели от метеорита са започнали почти веднага след падането му в Челябинск. Още преди да бъдат открити официално парчета от него, метеоритни късове вече се предлагаха в интернет.

В Челябинска област има задържани хора, които са се  опитвали да продадат обикновени камъни за метеорити. По този повод руските учени предупреждават потенциалните купувачи да не  плащат, ако към образците няма документ, който потвърждава  извънземния произход.

Водещи

Най-четени