Да се повозиш в лодка от шоколад 27.09 | 07:19

Седем шоколадови лодки се включиха в нестандартна регата в Западна Франция

От Елена Кирилова

Хиляди хора се събраха на бреговете на река Одет в Западна Франция, за да видят как седем шоколадови лодки се състезават в най-сладката регата, организирана някога, съобщава Oddity Central.

Жорж Ларникол бе първият, който миналата година влезе в заглавията на вестниците с новината, че е успял да плава с тежаща 1,2 тона шоколадова лодка.

Сега 56-годишният майстор шоколатиер, който е собственик на десетки магазини в Западна Франция, е превърнал своята страст в истинско състезание.

Той е направил седем функциониращи лодки от шоколад, които се включиха в една необикновена регата. Всяко едно от плавателните средства е създадено от разтопен непродаден шоколад.

Лодките са дълги около два метра и тежат около 450 кг. всяка. В тях има по една стая за един моряк, който използва шоколадови ребла, за да насочи лодката към финалната линия.

По време на регатата лодките трябваше да тръгнат от една точка и да се върнат обратно в нея. От седемте потеглили шоколадови плавателни съда, само четири успяха да се върнат.

Въпреки трите потънали лодки, шоколадовата регата се оказа много успешна, тъй като обра овациите на тълпата, която искрено се забавляваше.

Известният шоколатиер заяви, че той и екипът му правят всичко за забавление и регатата не е свързана с никакви опити за реклама.

След състезанието Жорж Ларникол поднови обещанието си да създаде 12-метрова яхта от шоколад и захар до юли 2012 г.

Водещи

Най-четени