Да си астролог в Гърция 16.08 | 14:15

Данъчните откриха астролог без приходи, но с милиони евро влогове

От Олга Андреева

Астролог попадна в "мрежата" на службата за борба с финансовите престъпления в Гърция, която е поставила на мушка сметките на две хиляди от най-големите вложители в страната.

Сред тях те откриха астролог, който хем има банкови влогове на стойност над 4 млн. евро, хем не е декларирал нито едно евро пред данъчните.

Фризьор също се оказа, че държи 1,5 млн. евро на влог, без да може да обясни откъде идват, а пък собствениците на техническа фирма сами се чудят откъде имат 16 млн. за банкови влогове, пише гръцкият в. "Та неа".

На върха на списъка с притежателите на големи влогове, чийто произход обаче не може да може да бъде доказан, са и шестима лекари, които за последните четири години са декларирали 6,2 млн. евро доход, но по сметките им са открити още 11 млн. евро с неясен произход.

Всъщност тези случаи са само върхът на айсберга, но са показателни за скритото богатство и за годините укриване на данъци. Данъчните инспектори, които сега разполагат със свободата да отварят банкови сметки и да действат по бързата процедура, се решени да не прощават на никого.

Водещи

Най-четени