Да си купиш изгнил зъб за 20 хил. паунда 01.12 | 10:06

Ако държите да притежавате изгнилия зъб на Джон Ленън

От Елица Елефтерова

Сигурно няма да повярвате какви откачени неща могат да се предлагат на търг. Аукционната къща Barnebys притежава вещи, които се продават за пет-шестцифрени суми, което е нормално. Това, което не е нормално обаче, са самите вещи.

Например развален зъб на Джон Ленън, който е бил продаден през 2011 г. за скромната сума от 20 хил. паунда, пише британското издание Telegraph.

Бельото, носено от актьора Браян Лий Кранстън в ролята му на Уолтър Уайт в телевизионния сериал Breaking Bad. През 2012 г. цената, за която важните слипове са били продадени, е близо 9 хил. долара.

През 2008 г. е била продадена и използвана хартиена носна кърпичка на актрисата Скарлет Йохансон за сумата от 3500 паунда.

През 1997 г. е бил продаден и скелетът Сю. Това е най-добре запазеният фосил на тиранозавъра рекс. Цената, платена за него, е 7,6 млн. долара.

През 2010 година е била продадена и порцелановата тоалетна на Джон Ленън, за която са броени 9500 паунда.

Електрическият стол от филма "Семейство Адамс", излязъл през 1991 г., е обявяван на търг няколко пъти от различни аукционни къщи, но за съжаление е останал непродаден.

През 2011 г. за 150 хил. паунда е била продадена необичайна двойка крокодилски фосили онагледяващо хищническото земноводно, известно като sclerocephalus haeuseri, което се е задавило с друго същество – предполага се, че другият фосил е на по-малък представител от същия вид.

Флакон от лекарството Dexedrine Spansules, което е било предписано на легендарния Елвис Пресли година преди да почине, също е било предлагано на търг.

Водещи

Най-четени