Да те е страх от... банани 01.07 | 14:48

23-годишната Паула Рос прекарала 20 години от живота си с ужасна фобия от банани

От Елена Кирилова

Когато Паула Рос била малка, тя била принуждавана да яде плодове, както всяко друго дете, но това я отблъснало от бананите за цели 20 години, съобщава в. Daily Mail.

В момента Паула е на 23 години и е прекарала почти целия си живот с ужасна фобия към банани. Сега най-сетне е успяла да пребори ужаса и гаденето, които получава при вида на вкусния плод.

Преди да се излекува, страхът на момичето станал толкова сериозен, че то дори не можело да понесе да стои в една и съща стая с банани, тъй като му прилошавало от миризмата им.

Докато била ученичка Паула трябвало да търпи редица мъчения, тъй като училищните хулигани я предследвали на детската площадка, докато размахвали банани.

Всичко обаче приключило след като тя се подложила на програма с хипнотерапия, благодарение на която в момената дори редовно яде от плодовете.

"Това е смешен страх, но е нещо, което имам откакто се помня", коментира момичето. "Хората ме преследваха в кръг на детската площадка в училище и държаха бананови обелки, като използваха случая да ми се присмеят. Те смятаха, че е забавно".

Като изключим страха от банани, Паула не е от хората, които лесно се плашат. Тя дори тренира таекуон-до през свободното си време.

Въпреки че се е изправяла пред най-сериозните конкуренти в бойното изкуство в Шотландия, тя не можела да пребори ужаса си от плода, докато не потърсила професионална помощ.

Лечението й включвало разговори с терапевт, който й помогнал да се отърси от лошите спомени и да ги замени с положителни.

Водещи

Най-четени