Да те уволнят за зрънце грозде 23.03 | 10:36

Шофьор се бори със строгите правила на транспортната компания, в която работи

От Елена Кирилова

66-годишен шофьор бе уволнен от компанията National Express Coaches за това, че е ял грозде зад волана, съобщава Digital Spy.

Майкъл Шепард упорито твърди, че не е карал, докато ядял плодове, ето защо бил шокиран от факта, че е уволнен за нарушаване разпоредбите на компанията.

"Толкова съм ядосан. Мислех, че ще ми наложат дисциплинарно наказание за яденето на грозде, но не и уволнение", коментира мъжът пред Daily Telegraph. "Не ям и не пия докато карам, просто си взех малко грозде, докато автобусът беше спрял на спирка в Бедуърт".

Шепард подчертава, че преди година му е направен сърдечен байпас, поради което пие много лекарства, от които му пресъхва устата. Когато това се случи, той просто отпива малко вода или си взема малко грозде, докато чака на някоя от спирките на превозното средство.

Шофьорът е възмутен, тъй като не е обядвал в автобуса, а просто е взел зрънце от плода, докато бил седнал в кабината. По думите му нямало смисъл да слиза, за да си вземе толкова малко грозде.

Въпреки че обяснил защо толкова се нуждаел от плода, от фирмата не пожелали да чуят оправданията му и го уволнили за нарушение на правилника на компанията.

От National Express отказват да дадат какъвто и да било публичен коментар, докато случаят не се разреши. Единственото, което подчертават, е, че фирмата продължава да се придържа към високите нива на безопасност и стандартите за обслужване на клиентите.

Водещи

Най-четени