Да ти плащат, за да ядеш вредна храна 16.05 | 15:34

Университет кара участниците в ново проучване да ядат бързи закуски

От Елена Кирилова

Нека бъдем честни - много от нас ядат бързи закуски, просто защото обичат да си хапват сандвичи. В САЩ обаче може да се натъкнете на доста необичайна практика. Вашингтонският университет в Сейнт Луис с удоволствие плаща на участниците в новото си проучване по 3500 долара, за да ядат бърза храна в продължение на три месеца.

Всъщност става дума за изследване, свързано със затлъстяването, което кара доброволците да наддават тегло по време на тримесечния период. За да успеят да мотивират участниците, учените са решили да ги възнаградят с чек от 3500 долара за времето, в което ги очаква нездравословно хранене.

Единственото изискване е всеки от участниците да качи няколко килограма, равняващи се на 5% от началното му тегло, съобщава Oddity Central.

Доброволците трябва да са на възраст между 18 и 65 години, да бъдат непушачи и да нямат диабет. Университетът от своя страна се ангажира да запише всички в програма за отслабване, така че да няма сериозни вреди, причинени от консумацията на толкова вредна храна.

Основната цел на необичайния експеримент е да разбере защо някои хора, които консумират нездравословна храна, са с наднормено тегло, а други - не.

Проучването ще се опита да определи и защо тези, които имат излишни килограми, развиват диабет, имат сърдечно-съдови заболявания и други проблеми, свързани със затлъстяването, докато други са в добро здраве, въпреки наднорменото си тегло.

Водещи

Най-четени