Дами, по целувките ще познаете принца! 13.10 | 18:11

Колкото по-често се целувате, толкова по-силна връзка ще имате

От Лазар Тодоров

Целувката помага на жените да открият идеалния мъж, установиха учени от Оксфордския университет. Оказва се, че благодарение на целувките дамите успяват да оценят потенциалните си партньори, съобщава Daily mail.

Целувката има голяма подсъзнателна роля и дава възможност на дамите да преценят мъжа чрез вкуса и миризмата и така да съберат информация за съвместимостта си с дадения мъж. По този начин те добиват информация и за общото му здравословно състояние.

Друга роля на целувката е помощта й двойки да останат заедно и дори засилва любовта им. По-честите целувки определено повишават качеството на връзката.

Учените искали да разберат целта на целувката, която е уникална за човека практика. Оказва се, че тя е има неочаквано доминираща роля в отношенията между интимните партньори във всяко едно общество.

Учените анкетирали над 900 възрастни, които отговаряли на въпроса "какво се крие в целувката. Малко над половината от тях имали сериозна връзка. Анкетираните трябвало да опишат доколко е важна целувката както при краткотрайните, така и при дълготрайните връзки.

Жените определили целувката като по-важна за връзката. Учените направили извода, че участниците, които се възприемали като привлекателни и имали повече краткотрайни връзки, оценили целувката като по-важна, защото тези хора обмисляли повече избора на потенциален партньор.

Участниците, които оценили целувката по-високо, били по-критични, когато избирали партньор. Това дава основание да се смята, че целувката помага при оценката на потенциален партньор.

Изследването доказва, че когато хората се целуват се предава голямо количество информация.

Водещи

Най-четени