Дами, слагайте токчетата, за да имате пари 10.06 | 15:10

Ниските обувки са за онези, които се отказват

От Кремена Бедерева

Колкото и жените да обичат високи токчета, често предпочитат да ги заменят с ниски и удобни техни подобия, за да се чувстват по-комфортно по време на дългия работен ден.

"Ниските обувки са за онези, които се отказват. Ако една жена не може да носи токчета, може ли наистина да завладее света?"

Този въпрос задава бизнес дама от Манхатън на страниците на вестник New York Times. И поражда дискусия, която пък води до проучване какво е отношението на дамите към високите обувки на работното място.

Оказва се, че в Щатите 45% от представителките на нежния пол са се отказали от красивите обувки, защото им причиняват болка. 38% от запитаните пък споделят, че обуват токчета, само когато им се налага.

А едва 16% са съгласни с твърдението на манхатънската бизнес дама, заявявайки, че "носят обувки, които ги убиват, защото силата е всичко".

Проучване, цитирано от сайта SheKnows, привлича повече внимание. Според него, високите хора печелят повече пари годишно. Според изследването "всеки инч се равнява на 789 долара повече годишно, без значение от пола, теглото и възрастта. 6 инча повече, например, означават 4 734 долара по-висока заплата.”

Но на какво се базират интересните твърдения, вижте на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени