Двама британци решиха да станат супергерои 05.08 | 07:36

Мъжете обещали да се борят с престъпността в квартала си

От Елена Кирилова

Двама британци решили да влязат в ролята на супергерои и обещали да се борят с престъпността в квартала си, съобщава в. Telegraph.

Мъжете дори си избрали псевдоними, The Dark Spartan и The Black Void, и си избрали специални костюми. Те патрулирали по кварталните улички цял месец, но не успели да се сблъскат с никакви проблеми.

Всъщност от полицията заявили, че са по-притеснени за безопасността на двамата мъже, отколкото за престъпленията в района.

В реалния живот двамата самозвани супергерои са обикновен финансов съветник и работник в магазин, но това, което ги свързва, е огромната любов към комиксите. Вдъхновението им обаче дошло от британския филм "Kick Ass”

Те са част от нарастващия брой "супергерои" в истинския живот, които се наричат Justice Union и твърдят, че се борят с престъпността в цяла Великобритания.

До момента само единият от двамата имал смелостта да разкрие самоличността си и се представил като Уил, 27-годишен баща на две деца. Той влиза в ролята на Dark Spartan, воин от Древна Гърция.

Black Void пък работи в книжарница за комикси и крие самоличността си зад маска на Спайдърмен.

Интересната двойка купила костюмите си от eBay и има своя страница във Facebook, където споделя видеоклипчета с подвизите си.

Водещи

Най-четени