Децата днес растат по-бързо 12.04 | 12:34

Или само на родителите им се струва така?

От Олга Андреева

Днешните родители са убедени, че децата растат по-бързо отпреди. Проучване сред 1025 родители разкрива, че близо 90% от тях смятат, че рекламите, телевизионните шоу програми и поведението на известните личности са причина съвременните деца да растат все по-бързо.

Твърде рано в живота на децата навлизат неподходящите дрехи, сексуалното съдържание, телевизионните шоута, музикалните клипове с неподходящи сцени, съобщава madeformums.com. Над 40% от анкетираните са споделили, че редовно се натъкват на неподходящи за деца реклами.

Провокативни телевизионни продукции също могат да бъдат видени преди 21 часа, когато все още децата могат да попаднат на тях. 

Модата на известните личности, рекламите за деца и музикалните видеоклипове насърчават подрастващите да се държат като по-големи.

Явната сексуалност и демонстрация на сексапил също влияят на децата, които приемат някои от популярните звезди за ролеви модели, убедени са родителите им, но признават, че не могат да се справят сами и им трябва помощ от държавата.

Водещи

Най-четени