Дж. П. Морган разпродава яхтата си на части 29.04 | 09:58

Яхтата е ставала домакин на едни от най-влиятелните мъже в края на 19 век

От Кремена Бедерева

Освен със славната си кариера и множеството милиони, американският финансист, банкер и колекционер на произведения на изкуствата Джон Пиърпонт Морган, е известен и като притежателя на "Corsair II".

Поръчаната през 1890 г. мегаяхта, дълга 73 метра, е ставала домакин на едни от най-влиятелните мъже на това време, като Теодор Рузвелт, Уилям Тафт, Джордж Уестингхаус, Хенри Форд, Джон Рокфелер, Андрю Карнидж, Марк Твен и Томас Едисън.

Въпреки че "Corsair II" е изведена от експлоатация и е бракувана от дълго време, вещи от яхтата, които говорят добре за разточителния живот на Морган, ще бъдат продадени в неделя на търг в Бостън, научаваме от Bornrich.

На 1 май акционната къща "Boston Harbor Auctions" ще предложи около 220 предмета от яхтата на Джей Пи Морган на исторически търг на морски вещи.

Някои от предложенията се очакват да достигнат цени над 200 000 долара. Артефактите включват сребърен нож за пури с марка "Tiffany & Co.", махагоновия комплект за покер на Морган, който е с чипове от слонова кост, корабни часовници от месинг, бродирани покривки, специално бутилиран скоч с гравирани чаши и множество картини.

"Морган обичал покера и е бил известен с това, че играе с големи залози и с най-влиятелните индустриалци, финансисти и политици на времето. Представете си ръцете, които са докосвали тези чипове – Хенри Форд и Андрю Карнидж", анонсира Лари Ланан, собственик на аукционната къща.

Водещи

Най-четени