Джаджите, които плашат двата пола 10.12 | 13:51

За мъжете това са уредите от дома, за жените – високотехнологичните устройства

От Олга Андреева

Докато някои хора са готови да дадат всичките си пари, за да се сдобият с последната технологична джаджа, други изпитват абсолютна апатия към подобни джунджурии и даже са склонни да изхвърлят от дома си компютъра и телевизора.

Интересно е обаче кои уреди тормозят в най-голяма степен жените и кои – мъжете.

Проучване, обхванало 2 000 души, установи, че един от най-ужасяващите уреди за една четвърт от мъжете е пералната машина, която се оказва твърде сложна за опериране, съобщава Newslite.tv. Почти толкова сложни са и печката и грилът.

Докато силната част на човечеството стои озадачена пред голяма част от уредите за дома, нежните им половинки се борят с високотехнологични джаджи като iPhone-и, лаптопи, принтери, смартфони и mp3 плеъри.

Някои жени си признават, че се затормозяват и с изключването на някои от играчките на децата, включително видеоигри.

Докато мъжете обаче са твърде горди, за да попитат половинката си как да се справят с някой уред и обикновено го повреждат, жените нямат нищо против да потърсят помощта на партньора си.

В топ 10 на джаджите, които затрудняват мъжете, влизат: печка, грил, сушилня, пералня, миялна, микровълнова, газов котлон, ютия, миксер и прахосмукачка.

Топ 10 на уредите, затормозяващи жените, включва: лаптоп, компютър, iPhone, Blackberry, iPad, мобилен телефон, MP3, навигационна система, конзола и дигитален фотоапарат.

Водещи

Най-четени