Джеймс Бонд пречи на котка да си намери стопанин 27.10 | 18:00

12-годишната Фийби изглежда като известен злодей

От iNews.bg

Персийска котка със зловещ поглед е прекарала дълго време в приют във Великобритания, лишена от възможността да намери нов дом, тъй като приликата й със страховитата питомка на суперзлодея Ернст Ставро Блофелд от филмите за Джеймс Бонд плаши потенциалните стопани, пише в. Daily Express.

12-годишната Фийби попаднала в приют във Фърндаун, след като предишният й собственик останал без дом след пожар. Стопанинът се преместил в каравана и дал питомката си за осиновяване.

Седмици наред никой не изявил желание да приюти животното. От персонала сметнали, че напредналата й възраст и приликата й със злодейската "сътрудничка" на Блофелд са причината Фийби да не намира нови стопани.

1587646

Прословутата бяла котка на Ернст Ставро Блофелд следва неотлъчно злодея, докато той планира световна доминация и гибелта на Джеймс Бонд. Полът, името и дори породата на "сътрудничката" на Блофелд са неизвестни, въпреки че котката лежи в скута на злодея в няколко филма от поредицата.

В крайна сметка Фийби е открила нов дом. Новата й стопанка е 48-годишната Сали Елис от Хампшър, която не е голям почитател на поредицата за Джеймс Бонд и не се притеснява от възрастта на писаната.

1587645

"Първоначално гледах на Фийби само като на възрастно животно, което никой не желае. Дори не забелязах приликата със злодейската котка. Всъщност не съм голяма почитателка на филмите за агент 007. Едва когато хората започнаха да коментират сходството между Фийби и котката на злодея Блофелд, проявих любопитство. Сигурно ще разочаровам мнозина - моята питомка може й да изглежда като създание, което "планира" убийството на Бонд заедно със злия си собственик, но всъщност е добра душа.

Единствената й прилика с котката на Блофелд е, че й харесва да се суетят около нея и седи гордо, съзнавайки колко е обичана", разказва Сали Елис.

Водещи

Най-четени