Днес е празник на карамела 05.04 | 11:38
Ето няколко любопитни факта за десертите с карамелизирана захар

Карамелът е бежов до тъмнокафяв сладкарски продукт, произведен чрез нагряване на различни видове захари. Използва се като ароматизатор в пудинги и десерти, както и за други сладкарски десерти.
Процесът на карамелизиране се състои в загряване на захарта бавно до около 170 градуса по Целзий. Тъй като захарта се загрява, молекулите се разпадат и се образуват отново в съединения с характерен цвят и вкус. По случай празника на карамела, foodpanda подбра няколко любопитни факти.
-Карамелените бонбони и карамелените ябълки са изработени по различни начини.
-Карамелът е създаден от захар за готвене в дълги периоди от време при определена температура.
-Много бонбони се правят само с аромат на карамел.
-Кармеленият оцветител е тъмна, горчива на вкус течност, високо концентриран продукт на почти пълна карамелизация, бутилирани за търговска употреба. Използва се за оцветяване на храни и в напитки като кола.
-Карамелените изделия са плътни, блестящи, приготвени чрез варене на смес от мляко или сметана, захар, масло и ванилов аромат. Захарта се загрява отделно, за да достигне 170 °
Водещи
-
Слънце, облаци, кратки дъждове, а затоплянето продължава
Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 17°
23.03 | 09:00
-
Борислав Цеков: НС не е приют за откачалки!
Съществува откритата терористична заплаха към Бойко Борисов
22.03 | 18:00
Най-четени
-
Слънце, облаци, кратки дъждове, а затоплянето продължава
Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 17°
23.03 | 09:00
-
Агнешо от Румъния ще залее пазара: Цените в магазините ни са двойни и тройни
Това са опасенията на овцевъдите
22.03 | 12:00
-
Георг Георгиев към лидера на МЕЧ: Такова говорене ражда след себе си бури
Не сте готов да ги посрещнете, каза той
22.03 | 10:00