Днес е празник на карамела 05.04 | 11:38
Ето няколко любопитни факта за десертите с карамелизирана захар

Карамелът е бежов до тъмнокафяв сладкарски продукт, произведен чрез нагряване на различни видове захари. Използва се като ароматизатор в пудинги и десерти, както и за други сладкарски десерти.
Процесът на карамелизиране се състои в загряване на захарта бавно до около 170 градуса по Целзий. Тъй като захарта се загрява, молекулите се разпадат и се образуват отново в съединения с характерен цвят и вкус. По случай празника на карамела, foodpanda подбра няколко любопитни факти.
-Карамелените бонбони и карамелените ябълки са изработени по различни начини.
-Карамелът е създаден от захар за готвене в дълги периоди от време при определена температура.
-Много бонбони се правят само с аромат на карамел.
-Кармеленият оцветител е тъмна, горчива на вкус течност, високо концентриран продукт на почти пълна карамелизация, бутилирани за търговска употреба. Използва се за оцветяване на храни и в напитки като кола.
-Карамелените изделия са плътни, блестящи, приготвени чрез варене на смес от мляко или сметана, захар, масло и ванилов аромат. Захарта се загрява отделно, за да достигне 170 °
Водещи
-
Аптеките в страната срещат сериозни предизвикателства с въвеждането на двойното етикетиране на цените на лекарствата в левове и евро
Първоначално софтуерът е давал и неточни изчисления на цените на лекарствата от левове в евро,...
04.08 | 09:59
-
От днес до 23 август се въвежда временна организация на движението пред Терминал 2 на летище „Васил Левски“
Причината е, че ще се извършва подмяна на дилатационните фуги на естакадата към Терминал 2.
04.08 | 09:45
-
Само 16% от германците „със сигурност” биха се сражавали за страната си
Процентът на максимално допустимата грешка на резултатите е плюс-минус три процентни пункта,...
04.08 | 09:30
Най-четени
-
В Западна и Югозападна България - бури, в Източна - слънце
Дневните температури ще бъдат между 32°C и 35°C, а над планинските райони в Западна България –...
04.08 | 08:00
-
От днес до 23 август се въвежда временна организация на движението пред Терминал 2 на летище „Васил Левски“
Причината е, че ще се извършва подмяна на дилатационните фуги на естакадата към Терминал 2.
04.08 | 09:45