Днес е "скапаният петък" 28.12 | 16:15

Преяли, препили и без една стотинка са хората на този ден

От Мартина Панайотова

Днес е "скапаният петък" за поданиците на Нейно Величество, който част от нацията ще изкара в легнало положение, ближейки рани от преяждане, препиване и досадни роднини, отбелязва в. Daily Mail.

Три дни след Коледа резултатите от ексцесиите стават най-видими и сломяват и най-силните духом.

Прекаляването с храната и напитките, както и дългото изкарано време с роднините внасят елемент на крайно изтощение, подсилен и от отънелите банкови сметки, с които ще трябва да се вържат двата края през безкрайния месец януари.

Проучване, поръчано от Blinkbox, интернет компания, осигуряваща по поръчка филми и телевизионни програми установи, че 72 на сто от британците са били в компанията на семейството и приятели през изминалите 3 дни.

А това е прекалено дълго според половината запитани. От анкетата става видно, че средностатистическият британец е наддал до "скапания петък" най-малко 2 килограма. А една трета от британските мъже на възраст над 40 години няма да могат да влязат в любимите си дънки.

Според Blinkbox най-добрият начин за лекуване на празничните рани било човек да пусне завесите, да остане сам и да си поръча един хубав филм, като избяга от близки и приятели и посвети малко време на себе си.

"Скапаният петък" ще принуди една трета от британците да си помислят дали да не отпразнуват следващата Коледа в чужбина.

Днес една четвърт от анкетираните за пръв път ще надзърнат в банковите си сметки, като една трета очакват те да са на червено.

Най-големите дразнители за запитаните през изминалите три дни са били свекървата или тъщата, следвани от собствените деца.

Дядото и бабата се оказват предпочитаните роднини, тъй като те били подразнили едва 1 процент от анкетираните. В 64 на сто от домакинствата са се проливали сълзи в уж празничния тридневен период, допълва БТА.

А как се чувствате вие днес?



Водещи

Най-четени