Днес се отказваме от новогодишните си обещания 09.01 | 11:17

Залисани в работа и загубили ентусиазма си от празниците, днес се отказваме от добрите намерения

От Олга Андреева

След като миналият вторник, 3 януари, официално беше титулуван като най-депресиращия ден в годината, провокиран от хубавата почивка и похапване около празниците, днешният ден е характерен с това, че повечето хора се отказват от решенията и обещанията, дадени в навечерието на Новата година.

Три четвърти от британците днес вече са загубили напълно решимостта си да изпълнят обещанията си отпреди девет дни, свързани с отслабване, по-здравословно хранене и пестене на пари, съобщи в. Express.

Според проучването на сайта allabouthealth.org.uk, обхванало 3000 души, едва един на четирима днес все още е уверен, че ще успее да се придържа към новогодишните си обещания поне до края на месеца.

Затова пък седем от десет са впрегнали ентусиазма си от празниците, записвайки се на курс по фитнес, макар че не е ясно докога ще продължат да го посещават.

Причината за толкова скорошния отказ от добрите намерения е напрегнатото ежедневие, което изсмуква цялото свободно време, както и трудността да се откажем от старите навици.

Доказателство за това е и фактът, че шест от десет души си признават, че миналата година са си поставили същите цели като тазгодишните и повечето от тях не са изпълнени. Оказва се, че човек прави средно по четири опита да изпълни едни и същи обещания.

 

Водещи

Най-четени