До каква степен здравето зависи от зодията? 24.04 | 09:08

Родените през пролетта са склонни да развиват алергии

От iNews.bg

Астрологията като наука за някои не е особено важна и много хора не се влияят от зодии и часове на раждане. За други обаче зодията на човек е също толкова важна, колкото и начина, по който изглежда.

Нещо, на което може би досега не сме обръщали внимание е, че зодиакалните знаци разкриват не само черти от характера на човек, но и показват до голяма степен здравословното му състояние. На това обърна внимание астрологът Оксана Станчева в предаването "Здравей, България" по Нова тв.

Хората, които са родени през пролетта са склонни да развият алергии, заради цъфтенето на цветята, докато рискове за заболяване от шизофрения и слаби кости имат родените през зимата.

Що се отнася до здраве и зодии нещата не са толкова прости, защото за всеки човек трябва да се направи индивидуален хороскоп според дата, час и място на раждане.

Според кардиологът доц. Сотир Марчев съществува връзка между психическото ни развитие и това кога сме родени.

"В първи клас, например, децата, родени януари, са почти една година по-възрасти от тези, родени през декември. Тези деца могат повече от другите и това им дава склонност цял живот да се държат като лидери", отбелязва доцентът.

Съветите на специалистите към семействата са, ако има случаи на шизофрения в рода, не трябва да се планира детето да се роди през зимата. При родители с алергия е хубаво по-децата да не се раждат през пролетта.

Вижте дали според вас зодията има нещо общо със здравословното състояние на човек.

Овен - главата, мозък, очи. Хората от тази зодия могат да има проблеми с кръвното налягане и желязото.

Телец - врат, гърло и гласни струни.

Близнаци – рамене, ключици и нервна система.

Рак – гръден кош и стомах.

Лъв – сърце и гръбнак.

Дева – коремната кухина.

Везни – бъбреци и кожа.

Скорпион – полова система и нос.

Стрелец – бедра и черен дроб.

Козирог – кости, стави, кожа, зъби и коса.

Водолей – глезени и нервна система.

Риби – пети и психика.

Водещи

Най-четени