Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.
На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер.
Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Статистиката сочи, че Европа остава континентът с най-висока консумация на алкохол в световен...
14.02 | 17:20
Общо 1,149 млн. са притежателите на жилища и/или автомобили в София, които са данъчно...
14.02 | 17:00
Това мнение изрази финансиста Борис Петров. Пред БНР той коментира вчерашния бойкот на...
14.02 | 16:45
Държавният глава подчерта, че предстоят важни разговори за мира в Европа и бъдещето на...
14.02 | 16:30
Очаквано възстановяване на 15 февруари 2025 г., 21:30 часа.
14.02 | 11:30
Никой не е над закона. Това можем да кажем за новината, която дойде за обвинението на г-н...
14.02 | 14:15
Държавният глава пожела на всички работещи в сектора празникът да им донесе благословия от...
14.02 | 09:31
Максималните температури ще са между 4° и 9°, в Дунавската равнина и Тракия райони – до 10-13°
14.02 | 08:00